پنجشنبه ۱۲ مرداد ۰۲

سایت تخصصی طراحی سایت و برنامه نویسی

HTML چیست ؟ و آیا سخت است؟

۶ بازديد

HTML چیست ؟ و آیا سخت است؟
HTML چیست ؟

برای توضیح مفهوم زبان HTML می توانید فیلم زیر را تماشا کنید و یا توضیحات پس از ویدیو را مطالعه نمایید.

 

برای دانلود کامل قسمت های مختلف فیلم آموزش html وارد صفحه آموزش html css پروژه محور رایگان شوید.

آیا HTML سخت است ؟

همانطور که گفته شد HTML و CSS هر دو ساده ترین زبان های کامپیوتری هستند. لذا یادگیری آن ها خیلی سریع بوده و کسب در آمد از آن نیز آسان می باشد. تقریبا هر فرد یا سازمانی که دارای سایت است بی نیاز از کسی که HTML و CSS را بلد باشد نیست.

آن قدر بگویم که ساخت و طراحی یک صفحه با HTML و CSS مانند ساخت یک فایل ورد و نوشتن در آن می باشد. (یعنی اینقدر آسون)

اما فراموش نکنید که قطعا حرفه ای شدن در هر کاری حتی ساده ترین کار ها زمان زیادی را می طلب.

آیا برای کدنویسی HTML نیاز به ابزار خاصی داریم ؟

در جواب این سوال باید بگویم که خیر. شما بدون هیچ ابزاری می توانید اقدام به طراحی سایت با HTML و CSS نمایید. همچنین شایان ذکر است که کد های نوشته شده به زبان اچ تی ام ال در هر مرورگری خوانده و اجرا می شوند.

آیا یادگیری HTML و CSS برای ساخت سایت کافی است ؟

خیر. یادگیری HTML و CSS تنها بخش بسیار کوچکی از طراحی سایت می باشند.

هر سایت دارای دو بخش اصلی است. فرانت اند (چیزی که کاربر می بیند) و بک اند (چیزی که کاربر نمی بیند در واقع همان برنامه نویسی سایت).

در این میان باز هم HTML و CSS بخش کوچکی از بخش FRONT-END یک سایت رو به عهده گرفته است.

ویژگی‌های زبان برنامه‌نویسی ++C

۱ بازديد

-تأثیر گذارترین و قدرتمندترین زبان برنامه‌نویسی در دنیای کامپیوتر و جهان است.
-سی یک‌زبان سطح میانی است؛ یعنی اینکه هم به زبان ماشین و هم زبان انسان نزدیک است.
-زبان برنامه‌نویسی سی یک‌زبان ساخت‌یافته و قابل‌حمل است.
سرعت بسیار بالایی دارد.
قدرت و انعطاف‌پذیری خوب و بالایی دارد.
-زبان برنامه‌نویسی سیستم است و برای برنامه‌های سیستمی طراحی‌شده است.
-زبان کوچکی است و تعداد کلمات کلیدی آن انگشت‌شمار است.
-این زبان نسبت به حروف حساس است و حروف کوچک را می‌شناسد.
امتیازهای زبان برنامه نویسی سی++ به عنوان یک زبان ساخت یافته چیست؟

yesنوشتن کد و برنامه نویسی با برنامه های ساخت یافته همانند سی++ آسان است. برنامه های پیچیده و بزرگ به بخش های کوچکتری تقسیم میشوند و هر بخش توسط یک تابع مخصوص و منحصر به فرد نوشته میشود.

yesافراد میتوانند بخشش های مختلف را داشته باشند و به صورت جداگانه برنامه نویسی کنند. یعنی اینکه افراد میتوانند با یکدیگر به راحتی همکاری کنند.

yesخطایابی در برنامه های سخت یافته c++ ساده تر و آسان تر است. به راحتی میتوان تابع ها را شناسایی کرد و به خطایابی کدها رسید.

yesبرنامه نویسی سی پلاس پلاس باعث صرفه جویی در وقت و زمان توسعه دهندگان خواهد شد.

برخی از ویژگی های مهم ویژوال بیسیک

۸ بازديد
ویژگی رابط گرافیکی کاربر ( GUI )
همانطور که از نام ویژوال بیسیک مشخص است این زبان دارای ویژگی رابط گرافیکی کاربر ( GUI ) است و شما ظاهر برنامه خود را می توانید با Drag & Drop و انداختن کنترل های مورد نظر بر روی فرم برنامه ایجاد کنید و دیگر نیازی به نوشتن کد برای ایجاد فرم ، برچسب ، دکمه و غیره نمی باشد و حتی می توانید قبل از اجرای برنامه ظاهر آن را مشاهده کنید. بعد از طراحی رابط گرافیکی کاربر ، برنامه نویس کدهایی را نوشته و مشخص می کند که برنامه چه عکس العمل هایی را در مقابل اعمال کاربر انجام می دهد.

GUI
مخفف عبارت Graphical User Interface است و به معنی رابط گرافیکی کاربر است.

ویژگی طراحی سریع برنامه ( RAD )
منظور از طراحی سریع برنامه در ویژوال بیسیک ، این است که طراحی و تولید برنامه ها به دلیل وجود ابزار های مناسب به سرعت انجام می شود. بنابراین هزینه های تولید نرم افزار به طور قابل توجهی کاهش می یابد. در این مورد ویژوال بیسیک در سطح دنیا از زبان های برنامه نویسی متداول است.

RAD
مخفف عبارت Rapid Application Development است و به معنی طراحی سریع برنامه است.

استفاده از زبان پایه ای بیسیک ( Basic )
در ویژوال بیسیک از زبان بیسیک استفاده می شود که از زبان برنامه نویسی Qbasic گرفته شده است. Qbasic یک زبان مبتنی بر متن بود و برای سیستم عامل DOS طراحی شده بود اما ویژوال بیسیک یک زبان گرافیکی است که برای طراحی برنامه ها در سیستم عامل Windows است. استفاده از زبان پایه ای Basic در ویژوال بیسیک سبب شده است که ویژوال بیسیک در حالی که یک زبان قدرتمند است برای یادگیری ساده باشد.

BASIC
مخفف عبارت Beginners All-Purpose Symbolic Instruction Code است و به معنی دستورالعمل های نمادین جهت استفاده افراد مبتدی به منظور اهداف گوناگون است.

ویژگی رسیدگی به رویدادها ( Event Handling )
به هر اتفاقی یا فعالیتی که در زمان اجرای برنامه روی دهد Event ( رویداد ) می گویند. کلیک نمودن ماوس و فشردن کلیدهای صفحه کلید نمونه هایی از رویدادها هستند. به این معنی که ویژوال بیسیک امکاناتی را در اختیار برنامه نویس قرار می دهد تا از قبل ، دستورات لازم برای عکس العمل مناسب در مقابل اعمال کاربر ( یا هر رویداد دیگری ) را بنویسید.

رویداد ( Event )
هر اتفاقی که در طول اجرای برنامه رخ دهد یک رویداد محسوب می شود.

دوستان عزیز من امروز به چهارتا از ویژگی های ویژوال بیسیک اشاره کردم ودر فرصتی دیگر به چهارتای دیگر از مهم ترین ویژگی های ویژوال بیسیک اشاره خواهم کرد.

نحوه نصب و اجرای زبان PHP

۹ بازديد

برای برنامه نویسی و استفاده از PHP به ۳ چیز کلی نیاز است :

برنامه یا ابزاری برای کدنویسی : در ساده ترین حالت می توانید از برنامه Notepad و حالت پیشرفته تر آن +Notepad برای کدنویسی استفاده کنید. اما نرم افزار های حرفه ای مانند Dreamweaver، NuSphere PhpED و NetBeans و … هستند که در این آموزش از نرم افزار Dreamweaver استفاده شده است.

مرورگر وب : برای مشاهده صفحات نیاز به یک مرورگر می باشد که البته می شود از مرورگر پیشفرض استفاده نمود ولی پیشنهاد بهتر ما این است که حدالامکان از مرورگر Chrome و یا Firefox استفاده شود.

سرور اجرا کننده PHP : چنانچه بخواهید برنامه ها و صفحات PHP را بر روی کامپیوتر خود اجرا کنید نیاز به نصب PHP و MySQL می باشد که می توان آنها را به صورت تکی دانلود و نصب کرد ولی دو برنامه وجود دارند که نقش وب سرور را به خوبی برای شما ایفا می کنند و همه برنامه ها و کتابخانه های مورد نیاز را دارا می باشند :

برنامه WampServer و XamppServer که در این آموزش از Xampp استفاده خواهد شد و همانطور که در مطلب قبلی تحت عنوان نصب و راه اندازی PHP و MySQL مشاهده شد طریقه نصب این نرم افزار مهم و کاربردی را شرح دادیم که می توانید آن را مطالعه نمایید.

 در این مطلب به معرفی زبان PHP و مزیت های آن اشاره کردیم و سعی داشتیم شما را با این زبان قدرتمند و کاربردی آشنا کنیم و در ادامه در مورد نحوه نصب و اجرای آن مختصری صحبت کردیم تا بتوانیم در قدم های بعدی برنامه ها و اسکریپت های متعدد با این زبان را نصب و اجرا کنیم و در زمینه های مختلف از آنها استفاده کنیم.

زبان برنامه نویسی مفسری چیست؟

۱۰ بازديد

شاید بهتر باشد این موضوع را این چنین مطرح کنیم که تفاوت بین زبان‌های برنامه نویسی مفسری با زبان‌های کامپایلری چیست؟ در یک جمله باید گفت کار هر دو مدل این زبان‌ها ترجمه و پردازش است! ولی هر کدام با روشی متفاوت این کار را انجام می‌دهند که مزایا و معایب خاص خود را دارند.

به طور کلی به زبان هایی تفسیرشونده یا Interpreted می‌گوییم که سورس کد آن‌ها به صورت یکباره کامپایل (پردازش، ترجمه و اجرا) نمی‌شود بلکه هرخط از کد آن توسط برنامه‌های مفسر یا تفسیرکننده (Interpreter) به صورت خط به خط بررسی و سپس تفسیر و اجرا می‌شوند.

روش ترجمه و اجرای مفسر برای سورس کدی که مثلا در چهل خط نوشته شده است به این صورت است که خط اول آن را دریافت می‌کند و پس از ترجمه به زبان ماشین، در صورتی که آن خط از سورس بدون خطا اجرا شده باشد، به خط بعدی می‌رود و مقدار متغیر در آن خط را ذخیره می‌کند. این فرآیند را خط به خط انجام می‌دهد تا به صورت کامل تمام سورس کد آن را ترجمه و اجرا کند.

بهترین مثال برای درک نحوه کارکرد زبان‌های مفسری ، در نظر گرفتن مربی خارجی زبان یک تیم فوتبال است که برای ارتباط با بازیکنان خود نیاز به یک مترجم فارسی زبان دارد. برای مثال مترجم کارلوس *******وش (مربی سابق تیم ملی) را در نظر بگیرید. زمانی که *******وش یک یا چند جمله کوتاه می‌گوید، مکث می‌کند تا مترجم آن‌ها را دریافت و سپس ترجمه کند. زمانی که ترجمه آن‌ها تمام شد منتظر می‌ماند تا جملات جدید را از او دریافت و مجددا ترجمه کند. مفسر‌ها هم به همین صورت عمل می‌کنند.

PHP یک زبان مفسری

همانطور که اشاره شد، زبان PHP به صورت مفسری کدها را ترجمه و اجرا می‌کند. زبان‌های مفسری نسبت به زبان‌های کامپایلری کندتر می‌باشند ولی در عوض عملیات دیباگ کردن یا خطایابی آن‌ها راحت‌تر صورت می‌گیرد. از طرفی محصول نهایی زبان‌های مفسری برخلاف زبان‌های کامپایلری که یک خروجی واحد ارائه می‌دهند سورس کد نوشته شده است.

مفاهیم شی‌گرایی جاوا ویژه برنامه نویسان اندروید

۱۱ بازديد

به مفاهیم شی‌گرایی به صورت اختصاصی OOP گفته می‌شود که در اصل یکی از بخش‌های جداناپذیر از زبان برنامه نویسی جاوا به شمار می‌رود و به همین دلیل به هیچ عنوان نمی‌توان این مفاهیم را حذف کرد. در زیر بخش‌هایی از مفاهیم شی‌گرایی را برای شما بیان خواهیم کرد:
- اشیاء و کلاس یا به اصطلاح Object & Class

- انتزاع یا به اصطلاح Abstraction

- چند ریختی یا به اصطلاح Polymorphism

- ارث بری یا به اصطلاح Inheritance

- کپسوله‌سازی یا به اصطلاح Encapsulation

- اینترفیس‌ها

- مبحث Overriding

مبانی و مفاهیم برنامه نویسی جاوا

در مفاهیم و مبانی برنامه نویسی جاوا به تمام کلمات کلیدی جاوا از جمله کلمه کلیدی static، final، try، catch و غیره و همچنین انواع داده‌های اولیه از جمله Integers ،Floating point ، Boolean اشاره می‌شود.

پیش نیاز برنامه نویسی اندروید

۱۳ بازديد

در همین ابتدای کار باید عنوان کرد که یکی از پیش‌نیازهای اصلی زبان برنامه نویسی اندروید این است که زبان برنامه نویسی جاوا را یاد بگیرید و اجازه دهید یک مقدار رُک صحبت کنیم: یکی از راه‌های نوشتن‌های اپلیکیشن‌های اندروید این است که حتماً برنامه نویسی جاوا بلد باشید و در کل این مسیری است که باید بگذرانید.

اما یک نکته ی مهم را فراموش نکنید:

اگر نگران این هستید که برای یادگیری برنامه نویسی اندروید حتماً باید به صورت کامل و صد در صد به زبان برنامه نویسی جاوا مسلط باشید سخت در اشتباهید چرا که برای ساخت یک اپلیکیشن همین که به مفاهیم پایه‌ای برنامه نویسی جاوا آشنا باشید کافی است. پس این را فراموش نکنید که پیش نیاز زبان برنامه نویسی اندروید این است که حتماً اصول و مفاهیم پایه‌ای زبان برنامه نویسی جاوا را بلد باشید.

در کل اگر مایل به یادگیری برنامه نویسی اندروید هستید و از زبان برنامه نویسی جاوا هیچ اطلاعی ندارید قطعاً در ادامه راه به مشکل بر می‌خورید و این می‌تواند شمارو سرخورده و دلسرد کند پس حتماً به یادگیری این پیش نیاز اهمیت بدهید.

اگر بتوانید مفاهیم و اصول اولیه و پایه‌ای برنامه نویسی جاوا را یاد بگیرید هم اعتماد به نفس بیشتری به دست خواهید آورد و هم اینکه کار ساخت اپلیکیشن خیلی خیلی راحت‌تر پیش خواهد رفت. شاید با نداشتن دانش جاوا بتوانید به یک برنامه نویس اندروید تبدیل شوید اما باید به این نکته توجه داشته باشید که این امکان هم وجود دارد که روند طراحی یک اپلیکیشن به کندی پیش خواهد رفت و سرعت حرکت شما خیلی کمتر می‌شود.

اما اگر در همین مسیر که مفاهیم و اصول پایه‌ای زبان برنامه نویسی جاوا را فرا می‌گیرید بتوانید با زبان XML هم آشنا شوید به طور حتم وضعیت خیلی بهتری را برای ساخت اپلیکیشن خواهید داشت. باید عنوان کرد که XML یک زبان نشانه‌گذاری توسعه‌پذیر است که به وسیله آن به راحتی می‌توانید اجزاء (UI رابط کاربری) برنامه و اپلکیشن اندروید خودتان را طراحی کنید.

تا به اینجا به این موارد اشاره کردیم که پیش‌نیازهای زبان برنامه نویسی اندروید شامل چه مواردی هست و به این نکته اشاره کردیم که حتماً باید زبان برنامه نویسی جاوا حتی اگر به صورت پایه‌ای هست را فرا بگیرید تا در ادامه مسیر به مشکل بر نخورید.